Foto: Niclas Jessen & Thomas Rousing

Om Ø-PAS

Oplev det danske ørige med Ø-PAS

Det er fyldt med inspiration og information om de enkelte øer og gør samtidig din ø-ferie meget sjovere.

Hvad er Ø-PAS?

Med Ø-PAS får du en præsentation af øerne i Danmark, og samtidig kan nu samle mærker – silhuetter – af de danske øer. På færgen, havnen, eller turistinformationen finder du en plade med en speciel pen. Med denne gnider du mærket over i passet, idet du lægger papirsiden oven på silhuetten og gnider forsigtigt med pennen. Du kan samle mærker fra det danske ørige og konkurrere med din familie og venner om, hvem der har samlet flest mærker.

Se Ø-PAS som digital bladrefil her.

Det finder du i Ø-PAS

Ø-PAS rummer oplysninger om hver ø, færgeruten, sejlafstand og sejltid, antal beboere og øens størrelse samt en QR-kode. Den kan du scanne med din mobil, så du får direkte adgang til øens hjemmeside med bl.a. turistinformationer, eller du kan taste hjemmesideadressen ind.

Du kan glæde dig til helt unikke oplevelser på øerne, der hver har sin charme, natur, beboere og attraktioner. På øerne venter mange unikke naturoplevelser og gode muligheder for både vandre- og cykelture.

#Del dine oplevelser

Del dine oplevelser, fotos og videoer fra de danske øer på Facebooksiden Øhop med Ø-PAS. Gem dine flotte øjeblikke på Instagramsiden Øhopdk. Anvend hashtaggene #øhop og #øferie på både Facebook og Instagram og giv inspiration til andre ud fra dine egne oplevelser. På Facebook kan du få masser af ideer til nye besøg på de danske øer.

Få mere at vide

Siden februar 2018 har Landdistrikternes Fællesråd drevet Ø-passet, der er en guide til de danske øer med gode råd, kort og oplysninger om de enkelte øer. Ø-PAS blev oprindeligt udviklet i regi af Sammenslutningen af Danske Småøer.

I dag drives Ø-PAS i samarbejde med Partnerskab for Dansk Øturisme bestående af Sammenslutningen for Danske Småøer, Færgesekretariatet, De Samvirkende Købmænd, Danske Rederier, FOOD Organisation of Denmark og Danske Destinationer.

De danske øers evne til at brande sig selv har stor betydning for øernes vitalitet og udvikling. Ikke kun i forhold til at tiltrække turister og afsætte lokalt producerede produkter, men også i forhold til at tiltrække og fastholde beboere. Partnerskabet skal derfor være med til at styrke øernes branding og forudsætningerne for turisme, vækst og udvikling, og vil bl.a. stå for at promovere Ø-PAS, der indeholder en guide til øerne i det danske rige. 

Kontakt Partnerskab for Dansk Ø-Turisme

c/o Landdistrikternes Fællesråd
Email: oepas@landdistrikterne.dk
Mobil: +45 61 31 36 36

Ved spørgsmål om Ø-PAS, eller ved bestilling af hele kasser som forhandler, kontakt os gerne via mail på: oepas@landdistrikterne.dk

Et Ø-Pas giver ikke adgang til billige billetter eller andre fordele. Du kan med fordel kigge med på vores Facebook side “Øhop med Ø-PAS”

Et Ø-PAS er en fortegnelse over 39 af de danske små øer, og ikke et “rigtig” pas som det man bestiller hos kommunen. Passet udløber først når du har krydset eller fået et stempel på alle øer.

Vi har forhandlere i og omkring øerne i Ø-PAS i hele landet. Du kan finde nærmeste forhandler lige her, så du altid kan få fat i et Ø-PAS – som en sjov lille gave eller i forbindelse med din ø-ferie.

Find stempelstationer her